Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om baka, grädda >

 

 

Om saltbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1470 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 568 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om baka, grädda > Äts ej

Om saltbakning > Äts ej

...

Skapat av
Team Milko

Tillagning (1 tim + 3 tim )

  1. Förbered: Vattna ur lutfisken några timmar, gärna över natten om du inte köpt urvattnad lutfisk (gäller oftast i butik). 
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Ugn: Skär fisken i portionsbitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form, smord med olivoljan. Baka i ugnen 25 minuter.
  4. Sås: Skala och finhacka schalottenlök. Koka ihop vin och schalottenlök i en kastrull. Tillsätt kalvbuljong och kryddpeppar. Sjud i 30 minuter.
  5. Häll i äppeljuice. Koka upp. Smaka av med salt. Red med maizenan till önskad konsistens. Sila bort kryddpepparkornen. Mixa före servering.
  6. Tillbehör: Skala och skär rotselleri och potatis i bitar. Koka i lättsaltat vatten. Koka tills sellerin och potatis mjuknat, tid beroende på storlek. Häll av spadet i en kastrull.
  7. Mixa potatis och selleri med mjölk och crème fraîche. Späd purén med kokspadet till önskad konsistens. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  8. Garnering: Skala och fintärna gurka och äpple under tiden. Blanda äpple och gurka med ättika, honung och citronjuice. Hacka dill.

Kockens kommentar

Formellt innebär "baka" att tillaga i het värme utan matfett (läs mer > Om baka, grädda). "Saltbakad" brukar avse att tillaga på saltbädd (läs mer > Om saltbakning).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem