Lutfisk i dillsås med ansjovis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grädde

3.0 

dl

Dill

1.0 

knippe

Ansjovisfilé konserv

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lutfisk i dillsås med ansjovis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 576 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grädde 3.0 dl 54%

Dill 1.0 knippe 1%

Ansjovisfilé konserv 8.0 styck 4%

...

Skapat av
Nils Molinder

Tillagning (20 min + 24 tim )

  1. Lägg lutfisk i blöt några timmar, gärna över natten.
  2. Skär lutfiskfiléer i vackra, stora bitar. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta det lätt. Lägg ner lutfiskbitarna en i taget i vattnet. Lutfiskbitarna flyter upp till ytan, vartefter de är färdigkokta. Tag upp med hålslev. Låt det koka upp mellan varannan bit. Det skall bara sjuda. Låt rinna av väl. Håll dem varma.
  3. Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl lite i taget till smet utan klumpar. Tillsätt en del av grädden. Blanda väl. Låt såsen koka upp under omrörning. Häll i resterande grädde efterhand som såsen tjocknar. Späd den med litet av lutfiskspadet till god smak. Koka ihop såsen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Sila såsen.
  4. Repa under tiden dill. Hacka den fint. Rör ner i såsen. Värm lutfisken i såsen. Fördela lutfisk och sås på fyra varm tallrikar. Lägg en ansjovisfilé på varje lutfiskbit. Bjud med nykokt dilldoftande potatis.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem