Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 184

GBR (GI) / port: 0
Recept: 734 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Koka ris och lägg lutfisk i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk.
- Skala och finhacka avokado och mango. Hacka koriander. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av lime. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några matskedar olivolja. Salta.
- Hacka chili fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikro enligt anvisningarna på paketet, 7-8 minuter. Bjud lutfisken med såsen och salladen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)