Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 63
            Kcal / portion: 184
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 734 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Koka ris och lägg lutfisk i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk. 
 - Skala och finhacka avokado och mango. Hacka koriander. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av lime. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
 - Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några matskedar olivolja. Salta.
 - Hacka chili fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikro enligt anvisningarna på paketet, 7-8 minuter. Bjud lutfisken med såsen och salladen.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)