Lutfisk ”escabeche”, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Dijonsenap ¤

0.5 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lutfisk ”escabeche”, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1743 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 312 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dijonsenap ¤ 0.5 msk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Jonas Dahlbom

Tillagning (30 min )

  1. Skär lutfisk i 5 mm tjocka skivor. Lägg på bleck (djup plåt). Salta och peppra på skivorna. Låt stå i 10 minuter.
  2. Marinad: Hacka schalottenlök, ingefära, vitlök och koriander till marinaden grovt. Pressa citron. Fräs allt med kryddor och vinäger i olivolja. Häll i vatten. Koka upp. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 150°C. Låt den bli varm.
  4. Slå marinaden kokande över fisken. Baka den färdig i ugnen cirka 5 minuter. Tag ut fisken. Ställ den att kallna i sitt spad.
  5. Örtsallad: Skiva tomat och lök så fint som det går. Blanda med olivolja, marinad från fisken och örter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Aioli: Skala vitlök. Stek klyftorna sakta i olivolja tills de är mjuka och gyllenbruna. Mixa vitlöken i oljan till en slät sås. Vispa äggula, vatten och senap. Slå i vitlöksoljan lite i taget, under ständig vispning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  7. Servera: Fördela lutfisken på tallrikar. Ringla marinad över. Toppa med salladen. Bjud med grillat eller rostat bröd och aiolin i en skål för sig.

Kockens kommentar

Blandade örter som basilika, bladpersilja, dill, mynta, körvel och koriander är ett måste i örtsalladen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem