
Carpaccio på pilgrimsmusslor med räkor, sesamoljadresing och wasabicrème
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1502 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Stek pilgrimsmusslor i smör i het panna till fin yta. Skiva tunt.
- Skala och finhacka schalottenlök. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
- Finstrimla ingefära. Hacka gräslök. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Droppa dressing på tallrikar. Lägg upp sallad, räkor, musslor och sesamfrön. Klicka ut såsen.
Kockens kommentar
Carpaccio är en perfekt start på en god middag. Alltid lika fräscht och alltid lika enkelt att laga. Carpaccio avser ursprungligen rätt med rått oxkött. Läs mer > Om carpaccio.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)