
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 0
Recept: 885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om tillagning kött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sanna, Täby Restaurangskola
Tillagning (15 min + 8 tim )
- Finhacka gräslök och finriv pepparroten.
- Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare. Lägg på tallrikar.
- Salta, peppra och strö över pepparrot.
- Lägg créme fraiche i spritspåse med smalt munstycke. Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på köttet.
- Lägg sedan löjrommen i ny spritspåse. Spritsa rommen på crème fraichen.
- Strö över gräslöken.
- Servera eller ställ kallt inför servering.
Kockens kommentar
Ett antal avgångselever i Täby restaurangskola har tillagat recept till Kockskolan. Detta är från Sanna.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)