
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 470

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1878 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Koka rödbetor. Låt svalna.
Skala och skär i tunna skivor.
Lägg ut på tallrikar. - Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Lägg åt sidan.
- Rensa svamp. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter.
- Banka ut älgfilén till tunna skivor.
Lägg dem över rödbetorna.
Lägg på rucola- och basilikablad.
Fördela ut svampen.
Riv parmesan över.
Strö på pinjenötter.
Ringla över olivolja.
Salta och peppra.
Kockens kommentar
Rödbetorna och pinjenötterna kan förberedas i god tid. Sedan tar det bara 5 minuter att fixa till rätten. De stekta kantarellerna kan bytas ut mot hjortronsyltade kantareller.
Alternativ
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)