Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 470

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1878 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 255 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om carpaccio > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Koka rödbetor. Låt svalna.
    Skala och skär i tunna skivor.
    Lägg ut på tallrikar.
  2. Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Lägg åt sidan.
  3. Rensa svamp. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter. 
  4. Banka ut älgfilén till tunna skivor.
    Lägg dem över rödbetorna.
    Lägg på rucola- och basilikablad.
    Fördela ut svampen.
    Riv parmesan över.
    Strö på pinjenötter.
    Ringla över olivolja.
    Salta och peppra.

Kockens kommentar

Rödbetorna och pinjenötterna kan förberedas i god tid. Sedan tar det bara 5 minuter att fixa till rätten. De stekta kantarellerna kan bytas ut mot hjortronsyltade kantareller.

Alternativ

Hjortronsyltade kantareller

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem