
Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 1
Recept: 247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 1%
Hjortronsylt 100.0 gram 73%
Salt 1.0 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min + 10 tim )
- Rensa svamp och skär i mindre bitar. Lägg över i en burk eller skål.
- Koka upp ättikssprit, vatten och socker. Tillsätt lagerblad, nejlikor, rosépeppar och sambal oelek. Låt koka tills lagen blir simmig. Tillsätt i hjortron och salta.
- Slå den varma lagen över svampen. Låt svalna och ställ kallt i ett dygn.
Kockens kommentar
Syltad svamp passar utmärkt till kött, i synnerhet till viltkött.