Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1072 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 22%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om carpaccio > %

...

Skapat av
Skåvsjöholm

Tillagning (1 tim 30 min + 3 tim )

  1. Frys fisk: Lägg tonfisken i frysen i 3 tim för att sedan kunna skära tunna skivor (eller frys över natt + ta ut 2 tim i förväg).
  2. Förbered: Sätt ugnen på 100ºC.
  3. Dela tomaterna och lägg på ugnsplåt. Ringla över lite olja. Salta och sockra lätt. Sätt in i ugn att torka i 1,5 timmar.
  4. Sås: Mixa med mixerstav basilika med olivolja och smaksätt med lite salt. Sila såsen i ett såll.
  5. Lägg upp: Ta ut tonfisken och skiva den i så tunna skivor som möjligt. Lägg upp på tallrikar och strö över lite havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över.
  6. Dutta över oljesås. Lägg upp tomater.
    Garnera med hyvlad parmesan, ärtskott och klyftad lime.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem