Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 243
            Kcal / portion: 268
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1072 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min + 3 tim )
- Frys fisk: Lägg tonfisken i frysen i 3 tim för att sedan kunna skära tunna skivor (eller frys över natt + ta ut 2 tim i förväg).
 - Förbered: Sätt ugnen på 100ºC.
 - Dela tomaterna och lägg på ugnsplåt. Ringla över lite olja. Salta och sockra lätt. Sätt in i ugn att torka i 1,5 timmar.
 - Sås: Mixa med mixerstav basilika med olivolja och smaksätt med lite salt. Sila såsen i ett såll.
 - Lägg upp: Ta ut tonfisken och skiva den i så tunna skivor som möjligt. Lägg upp på tallrikar och strö över lite havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över.
 - Dutta över oljesås. Lägg upp tomater.
Garnera med hyvlad parmesan, ärtskott och klyftad lime. 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)