
Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1072 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min + 3 tim )
- Frys fisk: Lägg tonfisken i frysen i 3 tim för att sedan kunna skära tunna skivor (eller frys över natt + ta ut 2 tim i förväg).
- Förbered: Sätt ugnen på 100ºC.
- Dela tomaterna och lägg på ugnsplåt. Ringla över lite olja. Salta och sockra lätt. Sätt in i ugn att torka i 1,5 timmar.
- Sås: Mixa med mixerstav basilika med olivolja och smaksätt med lite salt. Sila såsen i ett såll.
- Lägg upp: Ta ut tonfisken och skiva den i så tunna skivor som möjligt. Lägg upp på tallrikar och strö över lite havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över.
- Dutta över oljesås. Lägg upp tomater.
Garnera med hyvlad parmesan, ärtskott och klyftad lime.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)