Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Chilifrukt röd hackad

0.3 

tsk

Basilika färsk

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1997 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 360 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Chilifrukt röd hackad 0.3 tsk 0%

Basilika färsk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Finhacka chili. Skär lök i tärningar. Finhacka vitlök. Fräs alltsammans i lite olivolja tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré och chili. Låt det småkoka tillsammans med löken. Tillsätt vitt vin. Smaka av med socker, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Skär skrei i bitar. Skiva tomater.
  3. Varva skrei och tomat i en eldfast form. Fördela över tomatsåsen jämnt. Häll till sist över olivoljan. Baka i ugn på cirka 20 minuter.
  4. Garnera med basilika. Till den här rätten är det gott med färskt ljust bröd, gärna ciabatta.

Kockens kommentar

Ibland är det lätt att laga något riktigt gott. Prova den här tomat- och vitlöksbakade skrei-filén. Gärna med gott bröd till.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem