
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1997 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Finhacka chili. Skär lök i tärningar. Finhacka vitlök. Fräs alltsammans i lite olivolja tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré och chili. Låt det småkoka tillsammans med löken. Tillsätt vitt vin. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°C. Skär skrei i bitar. Skiva tomater.
- Varva skrei och tomat i en eldfast form. Fördela över tomatsåsen jämnt. Häll till sist över olivoljan. Baka i ugn på cirka 20 minuter.
- Garnera med basilika. Till den här rätten är det gott med färskt ljust bröd, gärna ciabatta.
Kockens kommentar
Ibland är det lätt att laga något riktigt gott. Prova den här tomat- och vitlöksbakade skrei-filén. Gärna med gott bröd till.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)