
Stekt Skrei med serranoskinka, tomatsås och pasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2199 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Finhacka lök. Fräs mjuk och glansig i smör. Rör i krossade tomater och tomatpuré. Låt detta småkoka i ett par minuter. Häll därefter på fiskbuljong. Låt såsen småkoka utan lock tills den tjocknar. Krydda med finhackad timjan, salt och peppar.
- Stek skinka snabbt så den blir knaprig.
- Skär skrei i serveringsbitar. Blanda vetemjöl och salt. Vänd skreibitarna i blandningen. Vänd därefter i vispat ägg. Stek fisken i smör på medelhög värme tills den är knappt genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida.
- Fördela tomatsås på varma tallrikar. Lägg på pasta och skrei. Lägg en skinkskiva på fisken. Servera kokta grönsaker till.
Kockens kommentar
Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)