Stekt Skrei med serranoskinka, tomatsås och pasta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fiskbuljong

1.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Timjan färskhackad

0.3 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt Skrei med serranoskinka, tomatsås och pasta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2199 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 545 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fiskbuljong 1.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond 0%

Timjan färskhackad 0.3 msk 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka lök. Fräs mjuk och glansig i smör. Rör i krossade tomater och tomatpuré. Låt detta småkoka i ett par minuter. Häll därefter på fiskbuljong. Låt såsen småkoka utan lock tills den tjocknar. Krydda med finhackad timjan, salt och peppar.
  3. Stek skinka snabbt så den blir knaprig.
  4. Skär skrei i serveringsbitar. Blanda vetemjöl och salt. Vänd skreibitarna i blandningen. Vänd därefter i vispat ägg. Stek fisken i smör på medelhög värme tills den är knappt genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida.
  5. Fördela tomatsås på varma tallrikar. Lägg på pasta och skrei. Lägg en skinkskiva på fisken. Servera kokta grönsaker till.

Kockens kommentar

Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem