Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pinjenötter

2.0 

msk

Oliver svarta avrunna

 

 

Havssalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 357

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1428 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pinjenötter 2.0 msk 8%

Oliver svarta avrunna 0%

Havssalt 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Skölj skreifiléer. Torka dem torra. Rulla in filéerna osaltade en och en först i plastfolie och sedan i aluminiumfolie. Viktigt: Rullarna måste vara hårt rullade så att de inte faller isär när de skärs upp. Koka i 15-20 minuter i vatten, 75-80°C. Skreien ska fortfarande vara glasig inuti.
  2. Rensa kronärtskockorna: Ta av de yttre bladen. Skär av bladspetsarna. Skala bort stjälken till botten. Dela i fyra delar. Ta bort det luddiga i mitten. Skala potatisarna och dela dem i fyra delar på längden. Skala och skiva vitlök.
  3. Häll olivolja i en uppvärmd gryta. Lägg i kronärtskockorna och potatisarna. Salta och peppra lätt. Tillsätt vitlöken. Häll över det vita vinet. Låt vitvinet koka in. Tillsätt hönsbuljong. Koka grönsakerna "al dente".
  4. Smaka av kronärtskockspadet med svarta oliver, mejramblad, citronsaft, salt och peppar. Rosta pnjenötter i het torr panna.
  5. Lägg upp kronärtskockorna på fyra förvärmda, djupa tallrikar. Skär skreirullarna på hälften med en vass, tunn kniv. Ta bort folien. Placera på grönsakerna, toppa med svarta oliver och krydda med havssalt. Garnera med rostade pinjenötter.

Kockens kommentar

Skrei är norsk torsk när den är som bäst. Bjud hem några goda vänner och laga skrei i kronärtskockelag med svarta oliver. Supergott!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem