
Skrei (torsk) i kronärtskockelag med svarta oliver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 357

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Skölj skreifiléer. Torka dem torra. Rulla in filéerna osaltade en och en först i plastfolie och sedan i aluminiumfolie. Viktigt: Rullarna måste vara hårt rullade så att de inte faller isär när de skärs upp. Koka i 15-20 minuter i vatten, 75-80°C. Skreien ska fortfarande vara glasig inuti.
- Rensa kronärtskockorna: Ta av de yttre bladen. Skär av bladspetsarna. Skala bort stjälken till botten. Dela i fyra delar. Ta bort det luddiga i mitten. Skala potatisarna och dela dem i fyra delar på längden. Skala och skiva vitlök.
- Häll olivolja i en uppvärmd gryta. Lägg i kronärtskockorna och potatisarna. Salta och peppra lätt. Tillsätt vitlöken. Häll över det vita vinet. Låt vitvinet koka in. Tillsätt hönsbuljong. Koka grönsakerna "al dente".
- Smaka av kronärtskockspadet med svarta oliver, mejramblad, citronsaft, salt och peppar. Rosta pnjenötter i het torr panna.
- Lägg upp kronärtskockorna på fyra förvärmda, djupa tallrikar. Skär skreirullarna på hälften med en vass, tunn kniv. Ta bort folien. Placera på grönsakerna, toppa med svarta oliver och krydda med havssalt. Garnera med rostade pinjenötter.
Kockens kommentar
Skrei är norsk torsk när den är som bäst. Bjud hem några goda vänner och laga skrei i kronärtskockelag med svarta oliver. Supergott!Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)