Quesadillas med potatis, feta och salsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

Så bakas tortillas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Quesadillas med potatis, feta och salsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2413 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 584 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

Så bakas tortillas > Äts ej

...

Skapat av
Maximillian

Tillagning (45 min )

  1. Tvätta potatis och koka i vatten 15 minuter under lock. Stäng av och låt stå 5 minuter.
  2. Salsa: Hacka valfri mängd chili. Rör ihop vinäger, socker och chili. Skär tomater och gurka i tärningar. Skiva selleri fint. Skiva ramslök grovt. Blanda samman och smaksätt med salt.
  3. Fyllning: Skala och hacka lök. Fräs i rikligt med olja i en stor panna. Tryck potatisarna platta med en gaffel utan att mosa dem. Stek dem med löken. Skär toppen av vitlök. Vänd runt med potatisen.
  4. Fördela ut potatisfyllningen på tortilla. Toppa med smulad fetaost. Lägg tortillas ovanpå.
  5. Stek quesadillan gyllene i torr panna, vänd försiktigt med hjälp av en tallrik.
  6. Skär i trekanter. Servera med salsa och sallad.

Kockens kommentar

Bäst är att tillaga egna tortillas, vilket är enkelt och blir godare än den man kan köpa i butik. Se recept via länk nedan. Extra tidsåtgång 30 minuter. Läs mer > Så lagas tacos.

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagad majstortillas

Hemlagad vetetortillas

Klassisk quesadilla

Quesadilla med majs, tomat och bönor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem