
Quesadillas med potatis, feta och salsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2413 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Så bakas tortillas > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Maximillian
Tillagning (45 min )
- Tvätta potatis och koka i vatten 15 minuter under lock. Stäng av och låt stå 5 minuter.
- Salsa: Hacka valfri mängd chili. Rör ihop vinäger, socker och chili. Skär tomater och gurka i tärningar. Skiva selleri fint. Skiva ramslök grovt. Blanda samman och smaksätt med salt.
- Fyllning: Skala och hacka lök. Fräs i rikligt med olja i en stor panna. Tryck potatisarna platta med en gaffel utan att mosa dem. Stek dem med löken. Skär toppen av vitlök. Vänd runt med potatisen.
- Fördela ut potatisfyllningen på tortilla. Toppa med smulad fetaost. Lägg tortillas ovanpå.
- Stek quesadillan gyllene i torr panna, vänd försiktigt med hjälp av en tallrik.
- Skär i trekanter. Servera med salsa och sallad.