
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 913

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Så bakas tortillas > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 30 min )
- Tortilla: Bäst är att tillaga egna tortillas, vilket är enkelt och blir godare än den man kan köpa i butik. Se recept via länk nedan. Extra tidsåtgång 30 minuter.
- Fyllning: Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna, ta bort det saftiga innanmätet och hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka. Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burkbönorna och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna med varandra. Riv ost.
- Stek: Hetta upp matfett i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i en tortilla och bred ut fyllning, men lämna 1-2 centimeter fritt intill kanten. Strö över rikligt med ost. Lägg en tortilla ovanpå. När osten börjar smälta efter 3-4 minuter, fäster vid den övre tortillan och när den undre börjar få lite färg vänds quesadillan. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik. Reglera värmen så att inte tortillan bränns för hårt.
- Skär i tårtbitar. Serveras ljummen.
Kockens kommentar
Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarellaliknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. En stor quesadilla kan bestå av två tortillas med ost och annan fyllning emellan. Traditionellt pannsteks quesadillan i torr panna tills osten har smält. Läs mer > Så lagas tacos. Tortillas kan enkelt hemlagas. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas tortillas.