Litet laxpaket med potatispuré och kantareller
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

1.0 

liter

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Litet laxpaket med potatispuré och kantareller

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 539 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 1.0 liter 2%

Smör normalsaltat 25.0 gram 6%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet. Lägg ner smör och mjölk. Mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Riv bakplåtspapper i ark som är cirka 25x25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin. Vik sedan ihop till ett litet paket. Bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen 10-15 minuter.
  4. Under tiden steker du kantareller i smör tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  5. Servera paketen med purén och kantarellerna. Tips: Jättegott med lite pressgurka till!

Kockens kommentar

Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré.

Passar till

Pressgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem