
Litet laxpaket med potatispuré och kantareller
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kantareller färska 1.0 liter 2%
Smör normalsaltat 25.0 gram 6%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet. Lägg ner smör och mjölk. Mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Riv bakplåtspapper i ark som är cirka 25x25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin. Vik sedan ihop till ett litet paket. Bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen 10-15 minuter.
- Under tiden steker du kantareller i smör tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Servera paketen med purén och kantarellerna. Tips: Jättegott med lite pressgurka till!
Kockens kommentar
Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré.Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)