Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

Så lagas regnbåge >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 700

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2799 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 517 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

Så lagas regnbåge > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Avlägsna huvudet på fisken och klipp av fenorna. Skär tre sneda snitt tvärs över på båda sidor. Vänd fisken i mjöl. Krydda med salt och peppar.
  2. Skal potatis och koka den.
  3. Kräm: Tvätta citron och riv skalet. Hacka vitlök. Blanda med yoghurt och olivolja.
  4. Skär äpplen i klyftor och kärna ur. Skala och strimla ingefära. Smält smör i en stekpanna. Stek äpplena sakta i smöret cirka 3 minuter. Vänd ner ingefära mot slutet.
  5. Fräs rikligt med smör i en annan stekpanna. Stek fisken försiktigt 3-5 minuter på var sida. Ös då och då med smöret. Fisken är klar då köttet släpper från benet.
  6. Lägg upp på tallrik om lagom portionsstorlek, eller filea och lägg upp på tallrik eller fat. Fördela ut äppelklyftorna och yoghurten. Garnera med några fina gröna blad. Servera med nykokt potatis.

Kockens kommentar

Regnbåge/regnbågslax kan väga från ett halvkilo till 5 kilo. Därför bör man ange vikt i stället för enhet styck i receptet, eller kontrollera portionsvikten. Drygt hälften av hel urtagen regnbågslax är kött (resten är svinn). Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normal portionsvist är 140 gram (tillagad vikt). Räkna med 150 gram rå filé per portion, eller 300 gram hel urtagen fisk. En normalstor vildfångad regnbåge på 600 gram brukar vara lagom till två portioner.

En elegant och mindre kaloririk kräm är parmesanskum. Se recept via länk nedan.

Passar till

Parmesanskum

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem