
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 700

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2799 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Så lagas regnbåge > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Avlägsna huvudet på fisken och klipp av fenorna. Skär tre sneda snitt tvärs över på båda sidor. Vänd fisken i mjöl. Krydda med salt och peppar.
- Skal potatis och koka den.
- Kräm: Tvätta citron och riv skalet. Hacka vitlök. Blanda med yoghurt och olivolja.
- Skär äpplen i klyftor och kärna ur. Skala och strimla ingefära. Smält smör i en stekpanna. Stek äpplena sakta i smöret cirka 3 minuter. Vänd ner ingefära mot slutet.
- Fräs rikligt med smör i en annan stekpanna. Stek fisken försiktigt 3-5 minuter på var sida. Ös då och då med smöret. Fisken är klar då köttet släpper från benet.
- Lägg upp på tallrik om lagom portionsstorlek, eller filea och lägg upp på tallrik eller fat. Fördela ut äppelklyftorna och yoghurten. Garnera med några fina gröna blad. Servera med nykokt potatis.
Kockens kommentar
Regnbåge/regnbågslax kan väga från ett halvkilo till 5 kilo. Därför bör man ange vikt i stället för enhet styck i receptet, eller kontrollera portionsvikten. Drygt hälften av hel urtagen regnbågslax är kött (resten är svinn). Läs mer > Klicka på ingrediensen.Portionsberäkning: En normal portionsvist är 140 gram (tillagad vikt). Räkna med 150 gram rå filé per portion, eller 300 gram hel urtagen fisk. En normalstor vildfångad regnbåge på 600 gram brukar vara lagom till två portioner.
En elegant och mindre kaloririk kräm är parmesanskum. Se recept via länk nedan.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)