Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så långkokas kött >

 

 

Så lagas oxsvans >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 641

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2565 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 681 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så långkokas kött > Äts ej

Så lagas oxsvans > %

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (4 tim )

  1. Tvätta oxsvanskotorna i kallt vatten. Torka av. Skala och grovskär soppkokets rotsaker och lök.
  2. Bryn oxsvansbitarna ordentligt runt om i en stor tjockbottnad kastrull med smör på medelhög värme. Bryn i omgångar och lägg åt sidan. 
  3. Bryn även rotsaker och fräs lök så att även de får färg.
  4. Koka samtidigt upp vatten med buljongtärningar.
  5. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt vin, timjan, rosmarin och pepparkorn. Häll den kokande buljongen över köttet så att det precis täcker.
  6. Koka upp och låt soppan sedan sjuda under lock på svag värme i cirka tre timmar, tills köttet släpper från benet och känns mört.
  7. Krutonger: Sätt ugnen på 200°C. Tärna bröd. Finhacka vitlök. Blanda vitlök med olja och häll det över brödtärningar i en ugnsform. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills brödet är krispigt.
  8. Skala och tärna tillbehörsrotsakerna.
  9. Lyft upp köttet ur grytan. Rensa kött från ben. Lägg åt sidan. 
  10. Sila buljongen. Koka rotsakerna i buljongen cirka 15 minuter.
  11. Tillsätt köttet och servera soppa med krutonger.

Kockens kommentar

Denna rätt kan med fördel tillredas i förväg, dagen innan. Tillaga och rensa köttet. Sila buljongen. Ställ kallt över natt. Nästa dag avlägsnas fettkakan som bildats på buljongytan. Värm upp buljongen, red av och smaka av. Tillsätt köttet och värm på.

Alternativ

Klassisk oxsvanssoppa

Oxsvansragu

Kryddstark bräserad oxsvans

Oxsvans tagine

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem