Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 94
            Kcal / portion: 641
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 2565 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (4 tim )
- Tvätta oxsvanskotorna i kallt vatten. Torka av. Skala och grovskär soppkokets rotsaker och lök.
 - Bryn oxsvansbitarna ordentligt runt om i en stor tjockbottnad kastrull med smör på medelhög värme. Bryn i omgångar och lägg åt sidan.
 - Bryn även rotsaker och fräs lök så att även de får färg.
 - Koka samtidigt upp vatten med buljongtärningar.
 - Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt vin, timjan, rosmarin och pepparkorn. Häll den kokande buljongen över köttet så att det precis täcker. 
 - Koka upp och låt soppan sedan sjuda under lock på svag värme i cirka tre timmar, tills köttet släpper från benet och känns mört.
 - Krutonger: Sätt ugnen på 200°C. Tärna bröd. Finhacka vitlök. Blanda vitlök med olja och häll det över brödtärningar i en ugnsform. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills brödet är krispigt.
 - Skala och tärna tillbehörsrotsakerna.
 - Lyft upp köttet ur grytan. Rensa kött från ben. Lägg åt sidan.
 - Sila buljongen. Koka rotsakerna i buljongen cirka 15 minuter.
 - Tillsätt köttet och servera soppa med krutonger.