
Kryddstark bräserad oxsvans
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 3 tim )
Se film, klicka på "Gordon" under bilden.
- Förbered: Ansa och grovhacka grönsakerna till grytan. Variera enligt eget önskemål. Det som står i ingredienslistan är det som används i filmen.
- Pudra svansbitarna med vetemjöl.
- Bryn: Hetta upp olja och/eller smör i gryta. Lägg i köttet och bryn bitarna runt om. Lägg över på fat.
- Bryn grönsakerna.
- Gryta: Tillsätt svansbitarna och kryddor. Häll på kycklingbuljong till drygt hälften, men inte så att det täcker. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme tills mört. Köttet skall lätt kunna lossas från benet. Det tar cirka 3 timmar. Kontrollera att det inte kokar tort i grytan.
- Tillbehör: Skölj av rädisorna. Riv av ätbara blad och lägg i en serveringsskål. Dela hälften av rädisorna på mitten och lägg alla i skålen. Salta och peppra. Häll på olivolja. Blanda.