
Oxsvans tagine med kikärtor och tomat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas oxsvans > Äts ej
Taginegryta > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min + 3 tim )
Tagine är en keramikgryta med ursprung från Nordafrika och namn på rätt med samma namn (läs mer > Taginegryta). Det går lika bra att tillaga i gryta eller stekkastrull.
- Skala och hacka lök och vitlök. Vänd oxsvans i mjöl.
- Bryn svansen i smör till färg. Fräs löken och vitlöken utan att bränna. Lägg i gryta.
- Skär paprika i bitar och lägg i grytan. Slå på tomater, kikärter och buljong. Tillsätt kryddor. Lägg på lock.
- Sjud på låg värme i cirka 3 timmar eller mer, tills köttet släpper från benen. Låt det inte koka tort, fyll på med vätska.
- Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite färsk oregano.
- Servera gärna lite Moghrabiah (stor couscous) till.