
Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 527

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2108 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att plattan är riktigt het.
- Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i plastpåse i en timme.
- Stek köttet runtom i en stekpanna så att det får en stekyta. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ställ in köttet på plattan till temperatur 60°C, cirka 30 minuter.
- Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis på båda sidorna på plattan. 5 minuter per sida.
- Gröp ur köttet på avokado. Krossa vitlök. Mosa ihop avokado, gräddfil och vitlök. Salta och peppra.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.