Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 731

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2924 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min + 1 tim )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i en plastpåse en timme.
- Hetta upp en stekpanna till rykande het. Tillsätt matolja. Stek köttet runtom till fin stekyta.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in köttet i ugnen i cirka 1 timme, till innertemperatur 60°C.
- Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis i grillpanna. 5 minuter per sida.
- Koka ihop grädde och portvin. Red eventuellt med majsstärkelse för tjockare sås. Salta och peppra.