Portvinskalv
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Majsstärkelse

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Portvinskalv

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 731

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2924 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 413 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Majsstärkelse 0.5 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min + 1 tim )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i en plastpåse en timme.
  3. Hetta upp en stekpanna till rykande het. Tillsätt matolja. Stek köttet runtom till fin stekyta.
  4. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in köttet i ugnen i cirka 1 timme, till innertemperatur 60°C.
  5. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis i grillpanna. 5 minuter per sida.
  6. Koka ihop grädde och portvin. Red eventuellt med majsstärkelse för tjockare sås. Salta och peppra.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem