
Grillad torskrygg med persiljerot på iPiniumplatta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 4
Recept: 990 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ner torskryggen. Låt torsken ligga i lagen cirka 1 timme.
- Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230ºC. Se till att den blir riktigt het.
- Skala och tärna persiljeroten. Stek roten i smör på medelvärme tills den har fin färg, cirka 10 minuter.
- Lägg torsken på plattan med skinnsidan upp. Vänd efter 5 minuter. Grilla ytterligare 2 minuter.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)