
Salviastekt fläskfilé med fikon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 622

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2488 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär den i smala skivor. Salta och peppra. Grovhacka salvia. Skala och skiva vitlöken tunt.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia. Fräs i cirka 10 sekunder.
- Lägg i fläskfiléskivor och stek dem i 20 sekunder på var sida.
- Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan. Dra av pannan från värmen.
- Lägg upp sallat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilén med fikon och oliver. Hyvla över pecorino.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv