
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2729 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Putsa fläskfilen fri från hinnor. Skär den i smala skivor. Salta och peppra.
- Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen tills allt vatten dunstat bort.
- Tillsätt smör och olja. Lägg i fläskfilén. Fräs någon minut.
- Tillsätt grädde, Låt småkoka cirka 5 minuter.
- Lägg i vinbär strax före servering.
Kockens kommentar
Var försiktig med mängden vinbär. De har stark smak och kan dominera så att svampsmaken försvinner.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv