
Parmainlindad fläskfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2177 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Putsa sparris, skär bort torra ändstumpar.
- Gnid in fläskfilén med matolja. Salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén.
- Häll lite olja i en ugnssäker form. Lägg i fläskfilén. Stick in stektermometer. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
- Ta ut formen efter 15 minuter och lägg på sparrisen. Ringla över lite olivolja. Sätt in igen tills filén fått innertemperatur 65°C. Ta ut och lägg upp.
Kockens kommentar
Önskas sås, använd den heta ugnsformen.
Tillsätt grädde och lite kalvfond. Rör om. Önskas tjockare sås vispa ner lite matlagningsmjöl.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv