Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 821

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Tvätta, borsta potatis. Lättkoka potatisen och låt svalna. Grovtärna potatisen. Finhacka gräslök och dill.
- Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm hälfen av creme fraichen till strax under kokpunkten. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma crème fraichen.
- Blanda resten av crème fraichen med philadelphiaost, potatis, gräslök och dill. Rör ner den varma crème fraichen med lite salt och peppar.
- Klä en aluminiumform med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten.
- Ställ in i kylskåpet över natt. Ännu bättre blir den om den får stå några dagar i kylskåpet.
Kockens kommentar
Servera som lätt måltid, drinktilltugg, förrätt eller som rätt på buffén. Som förrätt eller buffé halveras portionsmängden. Gravad lax, rökt fisk eller kalla charkuterier fungerar som alternativ till den rökta laxen. Du kan även blanda i ansjovis eller rökt lax i själva terrinen för att variera smakerna. Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)