Rökt lax med potatisterrin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om terrin >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rökt lax med potatisterrin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 821

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3286 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 418 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om terrin > Äts ej

...

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Tvätta, borsta potatis. Lättkoka potatisen och låt svalna. Grovtärna potatisen. Finhacka gräslök och dill.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm hälfen av creme fraichen till strax under kokpunkten. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma crème fraichen.
  3. Blanda resten av crème fraichen med philadelphiaost, potatis, gräslök och  dill. Rör ner den varma crème fraichen med lite salt och peppar.
  4. Klä en aluminiumform med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten.
  5. Ställ in i kylskåpet över natt. Ännu bättre blir den om den får stå några dagar i kylskåpet.

Kockens kommentar

Servera som lätt måltid, drinktilltugg, förrätt eller som rätt på buffén. Som förrätt eller buffé halveras portionsmängden. Gravad lax, rökt fisk eller kalla charkuterier fungerar som alternativ till den rökta laxen. Du kan även blanda i ansjovis eller rökt lax i själva terrinen för att variera smakerna. Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem