Pocherade fiskbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så kokas fisk >

 

 

Om queneller >

 

 

Så lagas fiskqueneller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pocherade fiskbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1591 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 223 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas fisk > Äts ej

Om queneller > Äts ej

Så lagas fiskqueneller > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skär ner laxen i mindre bitar. Strimla chili. Repa av basilikablad.
  2. Mixa hastigt lax, chili, basilika och salt i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägg och crème fraiche. Mixa lätt.
  3. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
  4. Gör små bullar av färsen med hjälp av blöt sked och blöt handflata.
  5. Lägg i bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Lägg upp på fat och pressa citron över.

Kockens kommentar

Om man formar fiskbullar likt en njure och döper om dem till "queneller" kan denna rätt även serveras till fint folk. Läs mer > Om queneller.

Alternativ

Fiskfärs grundrecept

Laxqueneller, torskqueneller

Gäddqueneller på klassiskt vis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem