
Pocherade fiskbullar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas fisk > Äts ej
Om queneller > Äts ej
Så lagas fiskqueneller > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skär ner laxen i mindre bitar. Strimla chili. Repa av basilikablad.
- Mixa hastigt lax, chili, basilika och salt i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägg och crème fraiche. Mixa lätt.
- Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
- Gör små bullar av färsen med hjälp av blöt sked och blöt handflata.
- Lägg i bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Lägg upp på fat och pressa citron över.
Kockens kommentar
Om man formar fiskbullar likt en njure och döper om dem till "queneller" kan denna rätt även serveras till fint folk. Läs mer > Om queneller.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)