Hälleflundra på papaya- och avokadosallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Läs om:

 

Hotade fiskarter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hälleflundra på papaya- och avokadosallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2474 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 401 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Läs om:

Hotade fiskarter > %

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och tärna papaya, avokado och mango i stora tärningar. Skala och finhacka lök. Bryt/riv rucola och basilika i bitar. Blanda allt i en bunke. Pressa över saft från citron och ringla över olivolja. Salta. Blanda väl.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Bryn smör i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter på var sida.
  3. Lägg upp salladen på ett fat och lägg på fisken. Strö gärna lite furikakenötter över och dekorera gärna med ätbara penséer.

Kockens kommentar

Detta är kocken Annes egen favoriträtt, kompletterad med puylinspuré och garnerad med furikakekryddade cashewnötter.

Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.

Tillvalsalternativ

Linspuré

Furikakekryddade nötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem