
Hälleflundra på papaya- och avokadosallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2474 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och tärna papaya, avokado och mango i stora tärningar. Skala och finhacka lök. Bryt/riv rucola och basilika i bitar. Blanda allt i en bunke. Pressa över saft från citron och ringla över olivolja. Salta. Blanda väl.
- Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Bryn smör i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter på var sida.
- Lägg upp salladen på ett fat och lägg på fisken. Strö gärna lite furikakenötter över och dekorera gärna med ätbara penséer.
Kockens kommentar
Detta är kocken Annes egen favoriträtt, kompletterad med puylinspuré och garnerad med furikakekryddade cashewnötter.
Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)