
Sichuanpepprig fiskgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 553

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2210 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bräseras fisk > Äts ej
Om grytor > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skär fisken i stora tärningar. Skala räkor. Skala sötpotatis och skär i cm-stora bitar. Ansa paprika, skala lök och vitlök, samt strimla detta.
- Hetta upp matfett i stekkastrull och fräs lök, paprika potatis i några minuter utan att bränna. Rör om. Strö över sichuanpeppar.
- Tillsätt vin, vatten+fond och crème fraiche. Låt småkoka i 5-10 minuter. Viktigt att potatisen inte blir för mjuk.
- Lägg i fiskbitarna och låt puttra i 5 minuter under lock. Tillsätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och servera med kräftor.
Kockens kommentar
Sichuanpeppar är fröna från ett litet rönnbärsliknande träd i Kina eller Japan (=sansho). Trädet är inte släkt med vanlig peppar. Smaken är som en blandning mellan citrongräs och svartpeppar. Kryddan är inte direkt het i smaken.
Tillhörande recept
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)