Sichuanpepprig fiskgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så bräseras fisk >

 

 

Om grytor >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sichuanpepprig fiskgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 553

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2210 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 414 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bräseras fisk > Äts ej

Om grytor > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skär fisken i stora tärningar. Skala räkor. Skala sötpotatis och skär i cm-stora bitar. Ansa paprika, skala lök och vitlök, samt strimla detta.
  2. Hetta upp matfett i stekkastrull och fräs lök, paprika potatis i några minuter utan att bränna. Rör om. Strö över sichuanpeppar.
  3. Tillsätt vin, vatten+fond och crème fraiche. Låt småkoka i 5-10 minuter. Viktigt att potatisen inte blir för mjuk.
  4. Lägg i fiskbitarna och låt puttra i 5 minuter under lock. Tillsätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och servera med kräftor.

Kockens kommentar

Sichuanpeppar är fröna från ett litet rönnbärsliknande träd i Kina eller Japan (=sansho). Trädet är inte släkt med vanlig peppar. Smaken är som en blandning mellan citrongräs och svartpeppar. Kryddan är inte direkt het i smaken.

Tillhörande recept

Hemkokta havskräftor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem