Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
- Sätt ugnen på 220°C. Smöra en ugnsfast form.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Blanda kaviar, äggulor och dill.
- Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.
- Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen.
Grädda i ugn i cirka 20 minuter. - Kan serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.