Kaviarströmming - strömmingslåda
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Hårdost

 

 

Hårt bröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kaviarströmming - strömmingslåda

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 490 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 18%

Hårdost 0%

Hårt bröd 0%

...

Tillagning (45 min )

  1. Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.

  2. Sätt ugnen på 220°C. Smöra en ugnsfast form.

  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  4. Blanda kaviar, äggulor och dill.

  5. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.

  6. Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen.
    Grädda i ugn i cirka 20 minuter.

  7. Kan serveras varm eller kall.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.

ALTERNATIV

Kräftströmming

Ansjovisströmming

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem