Bondkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 35

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bondkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 482

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1826 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 11 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Mandel: Skålla, skala och grovhacka mandel.
  2. Deg: Blanda mjöl, bikarbonat löst i lite vatten, socker och tärnat kallt smör, sirap och mandel. Arbeta snabbt samman med händerna eller i maskin till en jämn deg. Forma rullar 4-5 cm tjock. Lägg inplastad i kyl en timme eller mer.
  3. Förvärm ugnen på 200°C. Smöra en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper.
  4. Forma: Ta ut degen och skär i 1/2-centimetertjocka skivor. Lägg på plåten.
  5. Grädda mitt i ugnen till fin gyllenbrun färg i 5-7 minuter. Ta ut och låt helst svalna på galler.
  6. Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 3 månader.

Kockens kommentar

Kakorna är godast efter några dagar, då de blivit lätt sega.

Alternativ

Brysselkex

Stockholmskakor

Kalaskakor

Maryland cookies

Sega chocolate chip cookies

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem