Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 482

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1826 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Mandel: Skålla, skala och grovhacka mandel.
- Deg: Blanda mjöl, bikarbonat löst i lite vatten, socker och tärnat kallt smör, sirap och mandel. Arbeta snabbt samman med händerna eller i maskin till en jämn deg. Forma rullar 4-5 cm tjock. Lägg inplastad i kyl en timme eller mer.
- Förvärm ugnen på 200°C. Smöra en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper.
- Forma: Ta ut degen och skär i 1/2-centimetertjocka skivor. Lägg på plåten.
- Grädda mitt i ugnen till fin gyllenbrun färg i 5-7 minuter. Ta ut och låt helst svalna på galler.
- Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 3 månader.
Kockens kommentar
Kakorna är godast efter några dagar, då de blivit lätt sega.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk