
Kalaskakor på mördeg med mandelmassa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 65

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 26%
Kolhydrater: 53%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Riv mandelmassa. Riv citronskal.
- Deg: Rör samman mjukt smör med socker, vaniljsocker och citronskal till slät massa. Blanda med mjöl till en smidig deg. Forma hanterbara rullar cirka 3 centimeter tjocka. Ställ i kylskåp minst en ½-timme, helst inplastat.
- Förvärm ugnen på 200C.
- Garnera: Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker. Skär rullarna i ½-centimeters skivor. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn tills gulbleka, cirka 10 minuter.
- Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader.
Kockens kommentar
Kalaskakor kallas mördegskakor som innehåller mandelmassa. Receptet på bilden fotograferat av Tessan, är lite annorlunda mot det recept som redovisas här, bland annat med färgad deg och utan mandelmassa. Klicka på "Tessan" under bilden för att komma till hennes hemsida.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk