Kalaskakor på mördeg med mandelmassa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Kockskolan:

 

Om skurna kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalaskakor på mördeg med mandelmassa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 65

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 14 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om skurna kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1.  Riv mandelmassa. Riv citronskal.
  2. Deg: Rör samman mjukt smör med socker, vaniljsocker och citronskal till slät massa. Blanda med mjöl till en smidig deg. Forma hanterbara rullar cirka 3 centimeter tjocka. Ställ i kylskåp minst en ½-timme, helst inplastat.
  3. Förvärm ugnen på 200C.
  4. Garnera: Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker. Skär rullarna i ½-centimeters skivor. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugn tills gulbleka, cirka 10 minuter.
  6. Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader.

Kockens kommentar

Kalaskakor kallas mördegskakor som innehåller mandel­massa. Receptet på bilden fotograferat av Tessan, är lite annorlunda mot det recept som redovisas här, bland annat med färgad deg och utan mandelmassa. Klicka på "Tessan" under bilden för att komma till hennes hemsida.

Alternativ

Brysselkex

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem