Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 491

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3001 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 28%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mördeg > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Färga garneringsocker med karamellfärg. Låt torka.
- Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och vaniljsocker i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
- Forma rullar drygt 4 centimeter breda. Rulla dem i garneringssockret. Lägg in i kylskåp i en timme.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Ta ut och skär i 0,5-1 centimeter tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler.
- Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.
Kockens kommentar
Kakorna kan alternativt rullas i mald mandel, nötter eller pärlsocker. Läs mer > Om skurna kakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk