Brysselkex
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Brysselkex

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 491

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3001 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 28%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 12 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Färga garneringsocker med karamellfärg. Låt torka.
  2. Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och vaniljsocker i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
  3. Forma rullar drygt 4 centimeter breda. Rulla dem i garneringssockret. Lägg in i kylskåp i en timme.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Ta ut och skär i 0,5-1 centimeter tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna på galler.
  8. Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.

Kockens kommentar

Kakorna kan alternativt rullas i mald mandel, nötter eller pärlsocker. Läs mer > Om skurna kakor.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Bondkakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem