Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 491
            Kcal / portion: 60
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 3001 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 28%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mördeg > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Färga garneringsocker med karamellfärg. Låt torka.
 - Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och vaniljsocker i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
 - Forma rullar drygt 4 centimeter breda. Rulla dem i garneringssockret. Lägg in i kylskåp i en timme.
 - Sätt ugnen på 175°C.
 - Ta ut och skär i 0,5-1 centimeter tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
 - Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
 - Ta ut och låt svalna på galler.
 - Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.
 
Kockens kommentar
Kakorna kan alternativt rullas i mald mandel, nötter eller pärlsocker. Läs mer > Om skurna kakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk