Enkel falukorvsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel falukorvsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2891 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 471 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Ta bort skinnet på falukorven och strimla. Skala och riv eller finhacka lök.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan. Alternativt tillsätt råhackad lök senare. 
  4. Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.
  5. Tillsätt lök, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka några minuter.

Kockens kommentar

Falukorven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Grönsallad

Vitkålssallad

Rotfruktssallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem