
Enkel falukorvsgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ta bort skinnet på falukorven och strimla. Skala och riv eller finhacka lök.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan. Alternativt tillsätt råhackad lök senare.
- Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt lök, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka några minuter.
Kockens kommentar
Falukorven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv