Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 87
            Kcal / portion: 143
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Ansa och strimla eller hacka rotsaker. Skala och kärna ut äpplen. 
 - Blanda genast äpplenhacket med citron och majonnäs så att det inte mörknar. Tillsätt rotsakerna.
 - Mal svartpeppar över.
 
Kockens kommentar
Blanda friskt olika rotsaker efter tillgång. Blanda gärna med någon frukt och/eller strimlad vitkål. Purjolök passar också. Även lite hårdost. I stället för majonnäs kan man blanda med någon dressing (olja+vinäger), eller anväda crème fraiche eller gräddfil.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)