
Äppelpaj med smulpajsdeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1633 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 12%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Äpple syrligt 4.0 styck 11%
Strösocker 2.0 msk 7%
Kanel mald 0.5 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna.
Strö över socker och kanel.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.