Äppelpaj med smulpajsdeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portionsbitar: 8

Äpple syrligt

4.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Kanel mald

0.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelpaj med smulpajsdeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1633 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 12%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 90 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Äpple syrligt 4.0 styck 11%

Strösocker 2.0 msk 7%

Kanel mald 0.5 msk 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
    Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

  2. Paj: Sätt ugnen på 225°C.

    Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna.
    Strö över socker och kanel.
    Strö smuldegen över.

  3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.

PASSAR TILL

Vaniljsås

Jfr: Smulpaj - grundrecept

Alt: Smulpaj med rabarber

Alt: Smulpaj med bär

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem