Smulpaj med bär
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (6/paj): 6

Kockskolan:

 

Om smulpaj >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smulpaj med bär

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2897 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 227 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om smulpaj > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa med händerna. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Fyllning: Blanda bären med socker och potatismjöl. Tredubbla mängden potatismjöl om frysta bär används. Utelämna socker om de frysta bären är sockrade.
  4. Paj: Lägg fyllningen i smörad ugnssäker form. Strö pajdegen över.
  5. Grädda 15-20 minuter mitt i ugn, tills smuldegen fått fin färg.
  6. Servera pajen varm eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljsås till. Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan.

 

Kockens kommentar

Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär med mera. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.

Alternativ

Hemlagad vaniljsås

Smulpaj med rabarber

Smulpaj med äpple

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem