
Smulpaj med rabarber
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3167 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om oxalsyra > Äts ej
Om smulpaj > Äts ej
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (45 min )
- Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa med händerna. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Fyllning: Dra av skalet på grova rabarberstjälkar. Skär i centimeterstora bitar. Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar. Strö smuldegen över.
- Paj: Lägg fyllningen i smörad ugnssäker form. Strö pajdegen över.
- Grädda 15-20 minuter mitt i ugn, tills smuldegen fått fin färg.
- Servera pajen varm eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljsås till. Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan.
Kockens kommentar
Välj helst späd rabarber. Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njurproblem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.