Krämig fin vaniljsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 5

Kockskolan:

 

Så reds sås >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig fin vaniljsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 280

Kcal / portion: 293

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1467 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så reds sås > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur innanmätet (fröna) med en tesked.
  2. Häll (matlagnings-)grädde i en kastrull och tillsätt vaniljfröna och stång. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme cirka 15 minuter.
  3. Vispa upp gulor med socker i en skål. Vispa vispgrädden pösig och fast.
  4. Ta ur vaniljstången och sila såsen.
  5. Häll den varma grädden i skålen och blanda den med äggulorna. Rör ned vispgrädden.
  6. Serveras ljummen eller kyld till efterrätt.

Kockens kommentar

Vaniljsås görs på klassiskt vis med mjölk, men många använder numera ofta grädde i smeten. Med grädde brukar såsen benämnas "fin". Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.

Alternativ

Hemlagad vaniljsås

Kallrörd vaniljsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem