
Spagetti med köttfärssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 24
Recept: 3220 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skala och finhacka lök, vitlök (alt. pressa). Fräs löken mjuk i matfett i cirka 5 minuter på medellåg värme utan att bränna den.
- Höj till medelhög värme, tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring i 5 minuter. Smula sönder färsen med en trägaffel.
- Tillsätt övriga ingredienser. Småkoka i 10 minuter. Rör om då och då.
- Lägg upp pastan och häll på såsen. Skiva eller riv färsk parmesan över. Peppra, helst med pepparkvarn. Garnera med kryddgrönt.
Kockens kommentar
Spagetti med köttfärssås är en av de populäraste svenska maträtterna sedan mitten av 1900-talet. Förebilden är den klassiska italienska Tagliatelle alla Bolognese (som i Bologna).