Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1064

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4256 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 649 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala och dela morötter på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Skala och skär rotselleri i stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
  2. Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme. Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. Finfördela färsen med en trägaffel.
  3. När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong. Salta, peppra och häll i rödvin. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter.
  4. Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
  5. Lyft ur moroten och rotsellerin. Dela körsbärstomaterna på hälften. Lägg ner dem i såsen. Värm upp snabbt, cirka 1 minut. Vänd ner pastan i såsen och servera.

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk italiensk köttfärssås, gjord utifrån ett grundrecept från Bologna i regionen Emilia-Romagna. Just det här tillvägagångssättet har funnits i min familj i flera generationer och är något jag har lärt mig från min farmor. Det här är en sås som är utmärkt att tillaga i större mängd, för att sedan frysa in i mindre portioner. Dessutom är det en klar favorit bland barn. Läs mer om Tagliatelle > Klicka på ingrediensen. Läs också > Om italienska pastasåser.

Alternativ

Spagetti med köttfärssås

Spagetti Bolognese

Tagliatelle med kycklingbolognese

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem