
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1064

GBR (GI) / port: 13
Recept: 4256 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Christian Campogiani
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala och dela morötter på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Skala och skär rotselleri i stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
- Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme. Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. Finfördela färsen med en trägaffel.
- När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong. Salta, peppra och häll i rödvin. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter.
- Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
- Lyft ur moroten och rotsellerin. Dela körsbärstomaterna på hälften. Lägg ner dem i såsen. Värm upp snabbt, cirka 1 minut. Vänd ner pastan i såsen och servera.