
Tagliatelle med kycklingbolognese
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 966

GBR (GI) / port: 20
Recept: 3863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (3 tim 20 min )
- Skala morötter och lök. Finhacka lök. Fintärna morötter och skiva selleri smått.
- Sås: Hetta upp hälften av smöret/margarinet med olivoljan i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme och fräs löken i några minuter tills mjuk och glansig.
- Tillsätt morötter och selleri och fortsätt fräsa tills grönsakerna börjar ta färg. Lägg i kycklingfärsen och findela den med en trägaffel. Strö över salt och stek tills köttet är genomstekt. Rör om då och då.
- Tillsätt vin och låt koka tills all vätska har kokat bort. Häll i grädden, riv över muskot och fortsätt koka tills det mesta av grädden kokat in.
- Hacka tomater. Tillsätt detta och spadet. Rör om. Sänk till låg värme när såsen börjat koka. Sjud utan lock i ca 3 timmar. Rör om emellanåt. Späd med lite vatten om så behövs för att inte bränna.
- Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen, resten av smöret och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
För att slippa den långa tillagningstiden innan middag så kan såsen tillagas i förväg och ställas i kylskåp eller frysas in. Tillsätt några matskedar vatten när den värms. Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.