
Köttfärsröra bolognese special
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0
Recept: 943 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om spagetti > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Calle
Tillagning (45 min )
- Ansa morot, selleri, purjolök och vitlök. Riv morötter och selleri, strimla purjolök. Finhacka vitlök och skinka.
- Bryn köttförs i lite matfett i en panna på medelhög värme och rör om tills den blivit grynig. Tillsätt grönsakerna, stek cirka 3 minuter.
- Tillsätt tomatpuré och skinka. Vispa ner mjöl, späd med vatten och fond. Krydda och låt sjuda på låg värme 30 minuter. Späd med lite vatten om så behövs. Smaka av med kryddor.
Kockens kommentar
Denna röra är ganska fast enligt receptet. Tillsätt extra vatten, krossade tomater eller dylikt vid behov. "Bolognese" (som i Bologna) brukar främst förknippas med Spagetti bolognese som är en klassisk italiensk pastarätt (läs mer > Om spagetti) med köttfärssås Ragu bolognese (läs mer > Om italiensk pastasås).
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)