
Senapspanerad stekt strömming
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så steks fisk > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Panera: Häll ströbröd på en tallrik. Smeta senap på strömmingens insida. Vänd strömmingen i ströbröd. Låt vila en stund så att panyren fäster vid fisken.
- Potatismos: Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller smör till lagom konsistens. Smaka av med salt. Moset skall vara klart innan stekning för det går fort och bör serveras direkt när klart.
- Stek: Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs några filéer i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Läs mer > Så panerar man.
- Stekningen går fort, cirka 30 sekunder per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter kanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända.
- Stek i omgångar och lägg över på tallrik, ovanpå varandra så att de håller sig varma. Rengör pannan efter tredje omgången för att avlägsna brända partiklar.
Kockens kommentar
Beräkna 1 dl extra ströbröd för paneringen, den mängd som står i receptet är den mängd som fastnar på fisken. Detta för att erhålla rätt portions- och näringsberäkning. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Fisken med panering och fettupptag väger tillagad 205 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 325 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)