Nässelöverbakad laxfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nässelöverbakad laxfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3456 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 16%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 406 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

...

Skapat av
Michael, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Riv parmesan. Skala och hacka vitlök. Riv gult citronskal med ett rivjärn. Skölj nässlorna i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Grovhacka. 
  3. Salta lätt och peppra laxfiléerna. Lägg dem i smord ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Skala och koka potatis.
  5. Fräs i kastrull på medelvärme nässlor, vitlök och citronskal några minuter i lite matolja tills det fått lite färg.
  6. Tillsätt resterande matolja, pinjenötter, riven parmesan, samt pressad citronsaft. Mixa allt med en mixerstav eller i en matberedare till puré.
  7. Ta ut laxen ur ugnen och lägg på purén.

Kockens kommentar

Späda nässelskott kan ätas råa. Nässlornas näringsinnhåll är stort. Nästan alla viktiga mineraler inklusive järn finns med, liksom vitamin A och C. I brist på nässlor, använd babyspenat.

Passar till

Rostade rotsaker

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem