Rostade rotsaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

2.0 

krm

Rosmarin torkad

1.0 

krm

Timjan torkad

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rostade rotsaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 1

Recept: 241 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 108 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 2.0 krm 0%

Rosmarin torkad 1.0 krm 0%

Timjan torkad 1.0 krm 0%

...

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Ansa, skala, borsta rotsakerna. Skär dem i 5 cm långa stavar. Lägg i en smörad ugnssäker form.
  3. Krydda med salt och peppar, samt örtkryddorna. Blanda med matoljan. Baka (sätt in) i ugnen cirka 20 minuter.
  4. Passar till allehanda rätter, främst stekta kött- och fiskrätter. 

Kockens kommentar

Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett). 

Passar till

Het kärlekskyckling

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem