Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 56
            Kcal / portion: 60
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Salt 2.0 krm 0%
Rosmarin torkad 1.0 krm 0%
Timjan torkad 1.0 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Lunchfrämjandet
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
 - Ansa, skala, borsta rotsakerna. Skär dem i 5 cm långa stavar. Lägg i en smörad ugnssäker form.
 - Krydda med salt och peppar, samt örtkryddorna. Blanda med matoljan. Baka (sätt in) i ugnen cirka 20 minuter.
 - Passar till allehanda rätter, främst stekta kött- och fiskrätter.
 
Kockens kommentar
Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett).
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)