Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 1
Recept: 241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Salt 2.0 krm 0%
Rosmarin torkad 1.0 krm 0%
Timjan torkad 1.0 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Lunchfrämjandet
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ansa, skala, borsta rotsakerna. Skär dem i 5 cm långa stavar. Lägg i en smörad ugnssäker form.
- Krydda med salt och peppar, samt örtkryddorna. Blanda med matoljan. Baka (sätt in) i ugnen cirka 20 minuter.
- Passar till allehanda rätter, främst stekta kött- och fiskrätter.
Kockens kommentar
Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett).
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)