Nässelrisotto (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner ā 2 dl: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nässelrisotto (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1397 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 233 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Michael, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Nässlor: Skölj nässlor i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Koka upp lättsaltat vatten och förväll nässlorna i några minuter. Ta ur nässlorna och spar vattnet. Blanda ner buljong­tärningarna i vattnet. Krama ur nässlorna och hacka grovt.
  2. Risotto: Finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka några minuter i en stekpanna med olja. Tillsätt riset. Låt lättsteka under omröring någon minut tills riset blivit glansigt.
  3. Häll på lite nässelbuljong och fortsätt röra tills riset har absorberat vätskan. Tillsätt vin och buljong om vart annat och låt det sugas upp av riset. Rör om hela tiden.
  4. När riset känns klart efter cirka 15-20 minuter, tillsätts nässelhacket. Precis innan servering tillsätts riven parmesan. Garnera med lite kryddgrönt.

Kockens kommentar

Späda vårskott av brännnässla och etternässla kan ätas råa, eller användas i matlagning. En klassiker är nässel­soppa (se recept via länk nedan). Nässlor kan också användas i bröd och som te. I brist på nässlor kan man använda babyspenat till denna rätt.

Passar till

Gösfilé

Laxfilé

Kycklingfilé

Nässelsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem