Nässelsoppa med ramslökscrème
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om blanchering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nässelsoppa med ramslökscrème

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 331

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1325 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 545 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om blanchering > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skölj nässlorna noga. Ta bort stjälkar. Koka upp vatten och lägg i nässlorna. Låt koka i 10 minuter.
  2. Häll bort kokvattnet och skölj nässlorna i durkslag med kallt vatten. Kläm bort det mesta av vattnet ur nässlorna. Finhacka nässlorna för hand eller i matberedare. Hacka gräslök.
  3. Häll vatten + fond i en kastrull. Koka upp. Tillsätt nässlorna och hälften av gräslöken. Rör ihop mjöl med olivolja. Vispa ner detta i soppan. Låt småkoka i cirka 8 minuter.
  4. Vispa ner grädde. Smaka av med örtsalt och nymald peppar.
  5. Finhacka ramslök och blanda med crème fraiche.
  6. Häll upp i tallrikar. Garnera med gräslök. Lägg i en stor klick ramslökscrème.

Kockens kommentar

Ramslök och nässelskott förekommer sporadiskt i handeln och i naturen endast under april-juni.

Halvera ingrediensmängderna om soppan skall serveras som förrätt. Den röda garneringen på bilden är röd krasse. Nässlor bör sköljas noga för att avlägsna föroreningar och förvällas för att avlägsna skadlig nitrit.

Passar till

Sparrisbruschetta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem