Sparrisbruschetta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rågsiktsbröd

4.0 

skivor

Tvärnöskinka lufttorkad ¤

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sparrisbruschetta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 8

Recept: 804 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rågsiktsbröd 4.0 skivor 66%

Tvärnöskinka lufttorkad ¤ 4.0 skivor 15%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Skär bort nederdelen på sparrisen om den är hård och skär resten i små bitar. Skala och finhacka vitlök.
  2. Hetta upp smör i panna och fräs vitlök och sparris någon minut utan att bränna. Salta och peppra.
  3. Lägg fräset på nybakat rågsiktsbröd. Toppa med en tunn skiva skinka.

Kockens kommentar

Bruschetta (ital. bruscare = rosta), med ursprung från Toscana i Italien, är egentligen rostat vitlöksbröd, som förr användes för att avsmaka säsongens olivolja. Numera ett samlingsnamn för vitlöksbröd med allehanda pålägg.

Passar till

Soppa t.ex. nässelsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem