Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 8
Recept: 804 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rågsiktsbröd 4.0 skivor 66%
Tvärnöskinka lufttorkad ¤ 4.0 skivor 15%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skär bort nederdelen på sparrisen om den är hård och skär resten i små bitar. Skala och finhacka vitlök.
- Hetta upp smör i panna och fräs vitlök och sparris någon minut utan att bränna. Salta och peppra.
- Lägg fräset på nybakat rågsiktsbröd. Toppa med en tunn skiva skinka.
Kockens kommentar
Bruschetta (ital. bruscare = rosta), med ursprung från Toscana i Italien, är egentligen rostat vitlöksbröd, som förr användes för att avsmaka säsongens olivolja. Numera ett samlingsnamn för vitlöksbröd med allehanda pålägg.