
Gösfilé med remouladesås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis. Finhacka gräslök.
- Häll i vatten, lagom för att täcka fisken, citronsaft och salt i en kastrull. Koka upp.
- Sänk till låg värme och lägg i gösfileérna och låt dem sjuda i 3-5 minuter, tills fisken är precis genomvit.
- Lägg upp och garnera med gräslök eller persilja.
Kockens kommentar
Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan stekas och ätas till som en delikatess. Det bruna på bilden är rom.
PASSAR TILL
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)